tiistai 24. tammikuuta 2017

Reportaasi


Eveliina Kankaansivu
Maanvalloitusta

Keskiviikkona yritin mennä aikaisemmin nukkumaan, jotta saisin hyvin unta. Tämä kuitenkin osoittautui vain haaveeksi. Sillä koirani Kira tulee joka yö viereeni nukkumaan. Niinpä Kira tuli myös keskiviikkoiltana. Kira hypähti sängylleni ja valtasi armottomasti itselleen toisen tyynyistäni. Nukuimme lähekkäin ahtaan sänkyni ja koirani suurehkon koon takia.

Kello oli suurin piirtein 22.50 kun käännyin selälleni. Havahduin hereille. Kirasta on tullut hyvin tarkka siitä, että saa nukkua rauhassa, mikä on ristiriidassa nykyiseen nukkumatilanteeseen. Koskin Kiraan jonkun verran yrittäessäni saada marraskuisen yön viileyteen peittoa.  Sain vain tylyn murahduksen uniselta koiraltani, enkä saanut peittoa. Unen pöpperöisenä yritin komentaa koiraa ja taistelin peittoni takaisin. Jossain vaiheessa yötä minä nukahdin takaisin uneen. Heräsin yöllä enne kahta ja tuntui siltä, kun olisin ollut koko yön hereillä. Sain heittää hyvästit pitkille yöunille ja vähemmän tuskaiselle aamuherätykselle.

Kääntyilin sängyssäni monta kymmentä minuuttia, kunnes alkoi vähän nukuttaa. Yritin saada tilaa, koska Kira oli niin lähellä, että en mahtunut nukkumaan kunnolla. Näinä hetkinä toivoin, etten olisi opettanut koiraa nukkumaan vieressäni tai että olisi kuuma kesä, jolloin koira olisi omissa oloissaan omalla pedillään. Tunsin Kiran lämpimän hengityksen naamani edessä ja sen karvaiset tassut koskien käsi varteeni.  Sydäntä riipaisten häiritsin nukkuvaa kullanmuruani ja valtasin itselleni tilaa.

Kiraa häirittyäni se nousi ylös ja tuli häntä heiluen luokseni. Ymmärsin Kiran haluavan minun rapsuttavan sitä. Minulla olivat silmät kiinni ja käsi rapsutti hiukan koiran kylkeä. Aukaisin silmäni, kun Kira yritti herättää minua tassulla koskien. Yritin rauhoitella ja komentaa sitä nukkumaan, sillä olisin huomenna väsynyt. Toisin kuin minä, Kira voisi nukkua, vaikka koko päivän. Koiran nukahdettua mietin, kunpa minulla olisi kamera koko ajan mukanani, koska se on niin suloisen näköinen aina yöllä.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti